01

ONTGIFTEN & REGENEREREN

In de Miracle Dome zijn 599 toermalijn- en germanium stenen verwerkt. De infraroodstralen verwarmen deze stenen die hierdoor op een natuurlijke wijze negatieve ionen opwekken. Dit zorgt in zeer korte tijd voor vele positieve effecten. Onderzoek* heeft nl. aangetoond dat toermalijn de bloedcirculatie stimuleert, de stress vermindert, de mentale alertheid bevordert en het immuunsysteem versterkt. Het verwarmt op een zeer aangename wijze de huid, het lymfestelsel, het bloed en het metabolisme. Het lichaam verbruikt calorieën en het metabolisme wordt gestimuleerd. Sommige aandoeningen kunnen zelfs geheel verdwijnen en ook een betere nachtrust kan het resultaat zijn van een behandeling. *Bronvermelding: Niwa Institute for Immunology, Japan, Int. J. Biometeorol 1993
02

Waarom is zweten zo goed voor ons

Het gebruik van Miracle Dome werkt als het ware als een trainingssessie voor het hart. Ons lichaam wil tijdens die sessie graag alle mogelijke afkoelingssystemen in werking zetten om de verhoogde lichaamstemperatuur te doen laten zakken, lichaamsprocessen gaan sneller werken en de hartslag wordt verhoogt. Het voornaamste afkoelingssysteem is de oppervlakte van de huid in relatie tot de lymfe en zweetklieren met als gevolg “het transpireren”.
03

Lange infrafood stralen, conditie en calorieën verbranden

Je lichaam moet dus extra hard werken om niet te warm te worden waarbij het hart dus wordt gestimuleerd. Iemand met een gemiddelde conditie verbrandt daardoor in één sessie zo’n 300 – 500 kcal. Dat is evenveel als je verbruikt tijdens een klein uurtje wandelen. Ben je gewend aan de warmte en in goede conditie, dan kun je tijdens een of meerdere sessies in de Miracle Dome zelfs 600 tot 800 kcal kwijtraken.
04

Zweten & Transpiratievocht

Voor het produceren van 1 gram transpiratievocht, verbruikt ons lichaam 0.586 Kcal. Zo kan een persoon met een gemiddelde conditie in een infrarood sauna gemakkelijk een halve liter transpiratievocht afscheiden en daarbij 300 - 500 Kcal. verbruiken. Dit komt overeen met een inspanning als een afstand trimmen van 3.5 tot 5 km. Een persoon met een aan de warmte gewende conditie kan hierdoor eenvoudig zonder nadelige gevolgen 600 tot 800 Kcal. verbruiken. Het verloren vocht kan gemakkelijk, door het drinken van (gefilterd) water, (ongezoete) vruchtensappen e.d. teruggewonnen worden, zonder daarbij de verbruikte calorieën terug aan te vullen.
05

GOED OM TE WETEN

Dr. Ishikawa (Japan) stelt dat ons lichaamsvet onder de 45ºC niet vloeibaar wordt. Door de inwerking van infrarood warmte/straling kunnen deze hoge temperaturen in ons vetweefsel echter wel worden bereikt. Door gebruik te maken van een infrarood sauna cabine zal de huidtemperatuur waar lichaamsvet een onderdeel van is al snel zo’n 10 tot 15ºC stijgen. De temperatuur van de (vitale) organen stijgt daarentegen maar 1ºC. Als vloeibaar gemaakt vet door transpiratie uitgescheiden wordt, neemt het zware metalen mee die niet direct door de nieren, lever en longen afgescheiden worden. Deze uitscheiding van zware metalen gebeurt echter niet door te transpireren bij een conditie training (lichaamstemperatuur te laag) en evenmin bij het transpireren in een traditionele sauna (deze warmte komt niet verder dan de huidoppervlakte).
Zware metalen zijn voor ons lichaam giftig, en het is daarom erg belangrijk voor het behouden of verkrijgen van een goede gezondheid dat deze afvalstoffen op regelmatige tijdstippen door het lichaam worden afgevoerd. De grootste toxische aanwezigheid in ons lichaam wordt veroorzaakt door verkeerde leef- en eetgewoontes als ook omgevingsfactoren waar we niet direct veel invloed op kunnen uitoefenen, denk hierbij aan pesticiden, vervuilde lucht etc.. Ons lichaamsvet (waarin onder andere de afvalstoffen worden opgeslagen) kan door middel van verhoging van onze lichaamstemperatuur vloeibaar gemaakt worden, dit geld ook voor de slechte cholesterol en plaque in ons bloed en bloedvaten. Een infraroodtherapie kan door middel van therapeutische warmte via het transpireren, en het intensiever laten werken van onze vitale organen, toxische stoffen beter helpen afvoeren via zweet, urine en ontlasting. Kortom, een gezonde investering voor de toekomst.
06

GEZONDHEID EN BEAUTY IN ÉÉN

CONTRA-INDICATIE Als u ziek bent of ziekteverschijnselen hebt, of als u medicatie gebruikt, dient u ten alle tijden eerst uw arts te raadplegen alvorens een infraroodsauna te gebruiken. Omdat de combinatie van uw medicatie en de IR energie een bijkomende uitwerking zou kunnen hebben of enige andere reactie. Het is af te raden de normale lichaamstemperatuur te verhogen bij onder andere hartklachten, extreme spataderen, nieraandoeningen, chronische Erythenatodes en Multiple Sclerose. Het is vanzelfsprekend dat bij een verergering van ziekte of toestand bij het gebruik van de Miracle Dome, u het gebruik direct dient te stoppen. Voor gezonde mensen zijn er gewoonlijk geen beperkingen bij een normaal gebruik. Bij zwangerschap, hartklachten, hoge bloeddruk, (extreme) spataderen of infecties raden wij het gebruik af.
Disclaimer: Zoals we hebben gezien kan infraroodtherapie een verbluffend aantal kwalen verhelpen. Dit wordt tevens wereldwijd in verscheidene rapporten vermeld. De informatie in deze brochure dient enkel en alleen ter verspreiding van kennis en ter ondersteuning van verdere onderzoeken op dit gebied. Geen enkele paragraaf uit deze brochure kan als behandeling of geneeskundige methode aangewend worden, noch als zodanig geïnterpreteerd worden.
× Hulp nodig?